Hävikin lahjoittaminen

Kauttamme lahjoitettu ruokahävikki käsitellään elintarvikehygienisesti ja hyödynnetään vastuullisesti Vantaalla. Hävikin lahjoittaminen on teko sosiaalisen ja vihreän kestävyyden puolesta.

Haluatko lahjoittaa yrityksesi hävikin vantaalaisessa ruoka-avussa ja yhteisöissä hyödynnettäväksi?

Otamme vastaan ja noudamme hävikkiä lahjoittajiltamme sekä säännöllisin aikatauluin että joustavasti satunnaisnoutoina. Omat noutomme tapahtuvat joko kolmella kylmäautollamme tai sopimuskumppanimme noutona ja jotkin lahjoittajat tuovat ruokaa myös suoraan terminaalillemme Havukoskelle. Terminaalilla huolehdimme elintarvikehygieniasta ja kylmäketjujen katkeamattomuudesta Ruokaviraston ruoka-apuohjeen mukaisesti. Sitten kuljetamme hävikin yhteisöihin eri puolille Vantaata, joissa paikalliset toimijat jakavat sen tarvitseville ruokakasseina tai järjestävät yhteisen ruokahetken vähävaraisille asukkaille.

Ruokahävikin määrä vähentyi merkittävästi vuoden 2022 aikana ja vantaalaisen ruoka-avun turvaamiseksi etsimme lisää lahjoittajia. Teemme lahjoittajasopimuksen säännöllisten lahjoittajien kanssa. 

Lahjoittajien toivomme ottavan yhteyttä logistiikkakoordinaattoriimme Janika Wiksteniin, jonka yhteystiedot löytyvät alta.

Kiitos kun lahjoitat!

 

 

More information

Janika Wiksten

Yhteinen pöytä
logistiikkakoordinaattori
040 648 4672 janika.wiksten@vantaa.fi